Hírek

Egyeztetés a csömöri buszközlekedésről

2015. március 11-én, szerdán, kezdeményezésünkre egyeztetést folytattunk Fábri István polgármester úrral a helyi buszközlekedést érintő fejlesztések előkészítése, illetve a jelenleg fennálló problémák orvoslására érdekében.

Ennek fényében említésre került a Laki sarok már hosszú időre visszavezethető problémája, mégpedig a közterületi illemhely hiánya. Ezidáig ezen hiányosság mindössze csak a gépjárművezetőinket érintette, akik a pihenőidejük alatt csak valahova bekéredzkedve tudták szükségleteiket elvégezni. A közelmúltban átadott Laki park és játszótér azonban még nagyobb igényt mutat ezen létesítmény megépítésre, ezért egyeztetést kezdeményeztünk, hogy ezt a problémát akár közösen is orvosolni tudjuk és a Laki sarki buszvégállomáson hosszú idő után egy nyilvános illemhely és buszvezetői tartózkodó épülhessen. Ennek üzemeltetési módjáról azonban még további egyeztetések szükségesek, azonban az önkormányzat nem zárkózik el a megvalósítástól.

A személyes konzultáció alkalmával természetesen nem maradhatott el az éjszakai buszközlekedés témája sem, így Fábri István polgármester úrtól kikértük az éjszakai iránytaxi próbaidőszaka alatt szerzett tapasztalatokat, véleményeket, melyek nagyrészt megegyeztek az általunk már korábban elvégzett igényfelmérések eredményeivel. Ennek fényében egyeztettük egymás véleményét az éjszakai közlekedéssel kapcsolatban, valamint vázoltuk a megvalósítás lehetséges módjait. A kérdés megoldásában mindkét fél nyitott, így a tárgyalást – remélhetőleg már több konkrétummal – egy hónap múlva folytatjuk.

Beszámoltunk továbbá polgármester úrnak a csömöri buszközlekedést nehezítő forgalmi helyzetekről, valamint műszaki megoldásokról, aki ígéretet tett arra, hogy megvizsgálja ezen problémák orvoslásának lehetőségeit. Ezen felül felvetett több fejlesztési ötletet, melyek fokozhatják a csömöri utasok kényelmét, biztonságérzetét, valamint beszélt a jövőbeni fejlesztési tervekről, melyek kisebb nagyobb mértékben változásokat hoznak majd a csömöri buszközlekedésben. Ennek tükrében a csömöri Önkormányzat megvizsgálja annak lehetőségét, hogy létesíthetőek e buszmegállók a Szabadság úton a Péceli járat számára.

Ezen tárgyalás remek kezdet ahhoz, hogy a jövőben a buszközlekedést érintő fejlesztések ne külön-külön, hanem cégünk és az önkormányzat között folytatott egyeztetések után, egymás véleményét, ötleteit figyelembe véve, az utasok érdekeit szem előtt tartva valósulhassanak meg, ezáltal biztosítva a csömöri lakosok kényelmét. Bízunk tehát abban, hogy a csömöri önkormányzat a mai egyeztetést követően továbbra is pozitívan áll majd hozzá a csömöri buszközlekedést érintő fejlesztésekhez.

Budapest, 2015.03.11.
Vo-Lan Kar Zrt.

Tags: