Hírek

Közlekedési versenyre mentek és különdíjat hoztak a Weekendbus sofőrjei

Debrecenben rendezték meg a Járművezetők Országos Versenyét a hétvégén, melyen az ország legjobb autóbusz-, troli-, illetve villamosvezetőit keresték. A villamosvezetőknek külön emelte a tétet, hogy a győztes csapat egyúttal indulhat a Berlini világbajnokságon is. A megmérettetésre 13 helyi és regionális közlekedési társaság összesen 80 sofőrt nevezett. Az induló cégek között a teljesség igénye nélkül jelen volt a BKV Zrt. több csapattal, a Volánbusz Zrt., illetve több, régiós közlekedési központ is. A versenyen, mint az egyetlen magánvállalkozó cég a Weekendbus is indult egy női és egy férfi tagból álló csapattal, melynek tagjai Kovács Gergely, illetve Leotie Peltier volt. Fontos hangsúlyt fektettünk arra, hogy csapatunk ne csak jelképesen jelenjen meg a versenyen, hanem, hogy járművezetőink valós tudást szerezve, felkészülten induljanak Debrecenbe, ahol megmutathatják és összemérhetik tudásukat és képességeiket az ország legjobb hivatásos gépkocsivezetőivel. Ennek érdekében már hetekkel a verseny előtt keményen tanultak és gyakoroltak telephelyünkön nehezebbnél nehezebb manőverezést az autóbuszokkal.

IMG_20160319_150026

Versenyzőink gyakorolják a szlalomot, az ívben fordulást, illetve a pontos megállást telephelyünkön

A felkészülésnek meg is lett az eredménye: csapatunk a 23 autóbuszos csapatból a 7. helyezést érte el, illetve Leotie Peltier megszerezte az „Abszolút legjobb gyakorlati feladat végrehajtásért” járó különdíjat is, egyéniben pedig a mezőny első helyezettje lett. A csapat férfi tagja, Kovács Gergely szintén  remek eredményeket ért el egyéniben, aki a középmezőnyben végzett. Kollégáink nap mint nap bizonyítanak nem csak a csömöri utakon, hanem az egész országban, sőt, ha kell, nemzetközi utakon is. Tudásukban eddig sem kételkedtünk, ezúttal viszont már hivatalosan is az ország legjobb hivatásos járművezetőik között vannak.

Fontos számunkra, hogy az összes járművezetőnk mind elméleti, mind gyakorlati tudásban a legjobbak közé tartozzon, ezért kollégáinkat rendszeresen oktatjuk, képezzük, hogy tudásuk naprakész és biztos pont legyen részükre. Bízunk benne, hogy kollégáink teljesítménye motiválni fogja az összes alkalmazottunkat, hogy kellő odaadással és a szakma szeretetével hasonló sikereket érjenek el.

IMG_20160402_183217

Leotie Peltier és Kovács Gergely Debrecenben a szerzett díjaikkal.

Autóbusz kategóriában amúgy az első helyen a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK) csapata, illetve mind a trolibusz, mind a villamos kategóriában a házigazda Debreceni Közlekedési Zrt. (DKV) csapata szerezte meg a legrangosabb első helyezést. Ebből következik az is, hogy az idén Berlinben megrendezendő  Villamosvezetők világbajnokságán a DKV villamosvezetői képviselhetik majd Magyarországot.

Ezúton is gratulálunk minden résztvevő csapatnak!

Tags: