Hírek

Ismét kötelező a maszk viselése járatainkon

A súlyosbodó járványhelyzet miatt 2021. november 1-től, hétfőtől ismét kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése a közösségi közlekedési eszközökön. A szabályozás az állomásokra és a megállóhelyekre is vonatkozik.

A 2021. október 28-án kihirdetett kormányrendelet-módosítás szerint 2021. november 1-től, hétfőtől újra maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön, az állomásokon és megállóhelyeken, valamint a pályaudvarokon. Ennek megfelelően a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével mindenki köteles a közösségi eszközön és minden olyan zárt helyiségben és nyitott területen, amelyben tömegközlekedési eszközre várakoznak az utasok orvosi-, munkavédelmi-, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot viselni, olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A hatékony védekezés érdekében járműveinket rendszeresen fertőtlenítjük, így ezzel, illetve a maszkviselés betartásával kijelenthetjük, hogy a közösségi közlekedés továbbra is biztonságos választás!

Vásárolja meg menetjegyét okostelefonján!

A jegy- és bérletvásárlás legbiztonságosabb módja a mobiljegy alkalmazások egyike, melynek segítségével az okostelefonokról bárhonnan megvásárolhatók a menetjegyek, illetve bérletek.  A csömöri helyközi járatainkon a menetjegyek, a péceli helyi járatainkon pedig mind a menetjegyek, mind a bérletek megvásárolhatók online. A mobiljegy rendszerben történő vásárlásról weboldalunkon tájékozódhat.

 

Tags: