Hírek

EURÓPAI MOBILITÁSIHÉT szeptember 16-22. között

Célja, hogy elősegítse a tömegközlekedés és a környezetbarát, fenntartható városi közlekedés népszerűsítését. Az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT az idén is szeptember 16. – szeptember 22. között kerül megrendezésre, amelyhez Magyarország is csatlakozott.

Évről évre egyre több város csatlakozik a kampányhoz, amely a média hatalmas vonzerejének köszönhetően széles körben elismert és Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya.

Az EURÓPAI MOBILITÁSIHÉT – EUROPEANMOBILITYWEEK – a társadalom környezettudatosságát kívánja erősíteni. Minden évben ugyanebben az időpontban kerül megrendezésre, csúcspontja az Autómentes Nap. EURÓPAIMOBILITÁS HÉT

Célja, hogy a közlekedési viselkedésünk megváltoztatását elősegítse, felhívja figyelmünket, hogy az autó helyett válasszuk inkább a tömegközlekedést vagy egyéb, kevésbé környezetkárosító megoldást.
A helyi hatóságokat, szakembereket, szakmai szervezeteket pedig arra ösztönözze, hogy ezt a hetet használják ki új infrastruktúrák és technológiák népszerűsítésére, a lakosság tájékoztatásra, innovatív tervezési intézkedések kipróbálására, például a hagyományos közlekedési módok új digitális megoldásokkal történő összekapcsolásának tervezésével.
A 2022 év mottója: „Jobb kapcsolatok”

A tömegközlekedés életre szóló partnerünk az összeköttetésben, a biztonságos utazásban és a hosszú távú biztonságos városi és agglomerációs helyközi közlekedés fenntarthatóságának védelmében.

Tags: