Hírek

Elektronikus formában vásárolható menetjegyek

A készpénzmentes menetjegy vásárlás utasaink kényelmét szolgálja, különösen most a téli hidegben, a megfázásos, vírusos időszakban segíti a gyorsabb felszállást az autóbuszokra. A mobiljegy bevezetése óta eltelt két év tapasztalata azt mutatja, hogy az alkalmazást kipróbáló utasaink menetjegyüket már kizárólag elektronikus formában vásárolják meg.
Az autóbuszokon a hagyományos jegyvásárlás lehetősége továbbra is változatlan.

Járatainkra a közlekedési mobiljegyet az okostelefonra letöltött applikáción keresztül lehet megvásárolni. A kedvezményes jegyek vásárlása során a kedvezményre jogosító okmány azonosítószámát szükséges megadni, melynek meglétét, illetve érvényességét a járművezető, valamint ellenőreink az utazás során bármikor ellenőrizhetik.

A megfelelő kilométerövezetre szóló jegy kiválasztásához a http://menetrendek.hu utazástervező nyújt segítséget. A menetjegyek megvásárolhatóak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. „Közlekedési mobiljegy” nevű alkalmazásában, illetve a cég viszonteladói hálózatába tartozó partnereik alkalmazásaiban.

Erre az „OTP Simple”, „K&H mobilbank, és a VoxPay alkalmazásban van lehetőség.

A megvásárolt menetjegyek a vásárlást követően azonnal felhasználhatóak és a buszokra kihelyezett QR kódok beolvasásával érvényesíthetőek. Érvényesítést követően a telefon képernyőjét a járműveztetőnek be kell mutatni, aki a fedélzeti eszközének segítségével meggyőződik annak érvényességéről.

A Közlekedési Mobiljegy vásárlást lehetővé tevő applikációkban a „Szolgáltató / Város” lehetőségnél járataink esetén a „Weekendbus Csömör – Budapest” és „Weekendbus Csömör – Pécel” lehetőségeket szükséges kiválasztani.

Tags: ,